Μετρήστε την ευφυΐα σας!

Πόσο έξυπνοι είστε; Βρείτε την απάντηση σε αυτό το ερώτημα λύνοντας μερικούς από τους καλύτερους γρίφους αυτού του blog, συγκεντρωμένους σε μία εφαρμογή Android. Κατεβάστε την εφαρμογή από το Google Play Store.

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Υπολογισμού - Κούρεμα γκαζόν (***)

Τρεις κηπουροί, ο Αποστόλης, ο Βαγγέλης και ο Γιάννης, κουρεύουν κάθε μήνα το γκαζόν ενός μεγάλου κήπου. Αν το κούρευε μόνος του ο Αποστόλης θα έκανε 1 ώρα παραπάνω απ’ ότι κάνουν και οι τρεις μαζί. Αν το κούρευε μόνος του ο Βαγγέλης θα έκανε 5 ώρες παραπάνω και αν το κούρευε μόνος του ο Γιάννης θα έκανε 8 ώρες παραπάνω.
Σε πόση ώρα κουρεύουν το γκαζόν ο Αποστόλης και ο Βαγγέλης μαζί;

Σωστή απάντηση έχουν δώσει οι:
batman1986, stratos, ΕΑΛΕΞΙΟΥ, Θανάσης Παπαδημητρίου, swt, kraptaki, percival, tasosi2008, G SOZELGI, Michalis, offspring, simos, Κ29, Png, Steli0s1, MrKitsos, Aliki, ZORIKOS, Antonios Seretis, dimsot1989, sf, zoick, timi9972, Σαββέλης, ntsa, nikos_ex, nama, daskalos1971, kakkalos, bill1988, Kris Geo, Peter V, alexpsomi, Stathis, Kensh1n, nerd, ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ, saxon, JOELMARX, Kos Monodri, integral, lakostas, Νίκος Ηλιόπουλος, Nikos Stamatiou, ΑΜ9079, manoskothrisskmmcjJohn Salt, King Ragnar, Βαγγέλης

Λογικής - Το στέμμα του βασιλιά (***)

Τα παλιά τα χρόνια δικαζόταν ένας άνθρωπος με τη βαρύτατη κατηγορία ότι είχε κλέψει το στέμμα του βασιλιά. Ήταν γνωστό πως ο κατηγορούμενος ανήκε είτε στη φυλή των Ιώνων είτε στη φυλή των Χετταίων. Ήταν επίσης γνωστό ότι όλοι οι Ίωνες έλεγαν πάντοτε την αλήθεια και όλοι οι Χετταίοι έλεγαν πάντοτε ψέματα.
Ζήτησε λοιπόν ο δικαστής από τον κατηγορούμενο να πει κάτι, μήπως και καταλάβαινε αν ήταν αυτός ο ένοχος. Ο κατηγορούμενος έκανε μια δήλωση και αμέσως ο δικαστής τον αθώωσε.
Όταν ρώτησαν τον δικαστή αν ο κατηγορούμενος είχε πει την αλήθεια, εκείνος απάντησε: «δεν έχω ιδέα!».
Βρείτε μια δήλωση που θα μπορούσε να είχε κάνει ο κατηγορούμενος.